Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2016. 14:50 >> 14:36
25

NIJE DIO PREGOVORA

Priština: O Trepči nećemo u Briselu

Kosovska vlada je obznanila da se o Trepči ne može razgovarati u okviru pregovora Beograda i Prištine u Briselu, jer je riječ o "imovini Kosova", objavila je danas prištinska Gazeta ekspres.

"Više puta smo jasno rekli da neće biti pregovora o imovini Kosova. Nećemo prihvatiti da o Trepči diskutujemo sa Beogradom, to je naša crvena linija", rekla je kosovska ministarka zadužena za dijalog Edita Tahiri Tahiri za list Koha ditore.

Ona je navela da se u Briselu može razgovarati samo o temama o kojima se slože obje strane, i da Priština neće prihvatiti da diskutuje o "imovini Kosova".

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je u subotu da je za njega "neprihvatljiv" izostanak reakcije EU na zakon o Trepči usvojen u kosovskoj skupštini, a predsjednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je danas da je Vlada Srbije, Briselu poslala zvanično pismo o ovom slučaju i ocijenio da će EU morati da reaguje.

Kosovska skupština je u noći između petka i subote usvojila zakon kojim je Rudarsko-metalurški kompleks Trepča stavljen pod kontrolu Prištine, a predstavnici Srba u kosovskoj vladi i parlamentu juče su obznanili da zamrzavaju učešće u ovim institucijama zbog ove odluke koja je donijeta bez njihovog učešća.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније