Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

10. 10. 2016. 09:01 >> 08:49
5

ZBOG TREPČE

Srbi možda napuste Vladu Kosova

Zamjenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas da će, nakon odluke o zamrzavanju ucešća srpskih predstavnika u prištinskim institucijama, biti pokrenut niz konsultacija sa predstavnicima međunarodne zajednice i da će nakon toga biti donijete odluke na nivou Srpske liste.

 

Stojanovic je za RTS rekao da će svi morati da shvate koliko je pitanje "Trepče" važno za Srbe na Kosovu.

"Ako ostanu gluvi i nijemi, moja lična preporuka će biti da napustimo vladu", rekao je Stojanović.

Zamrzavanjem ucešća srpskih predstavnika prištinske institucije će izgubiti legitimitet, ocjenjuje Stojanović i dodaje da će to biti znak da se ne poštuje demokratija i da se ne sluša šta Srbi govore.

Prištinske vlasti ce izgubiti i značajan broj poslanika koji im je bio potreban za određene odluke, dodao je Stojanović. On je rekao i da nema informacije o tome da je Priština već našla kupca za Trepču, ali ga, dodaje, to ne bi začudilo.

Stojanović je istakao da je bitno da se obezbijedi da 3.000 radnika na sjeveru, koji žive od Trepče, nastave od nje da žive i da se njeno funkcionisanje ne ugrozi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније