Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

05. 10. 2016. 10:15 >> 09:54
12

ZAPADNE SILE

Jeremić pred vetom zbog Kosova i NATO-a

Kandidat Srbije Vuk Jeremić vjerovatno će se suočiti sa vetom zapadnih sila na današnjoj šestoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara UN, piše AFP.

Kako navode, to će se dogoditi zbog njegovog anti-NATO stava i protivljenja nezavisnosti Kosova.

AFP napominje da "obeshrabrujući" glas članice koja ima pravo veta ne znači neminovno i kraj za nekog kandidata i da bi mogao, umjesto toga, da otvori vrata za pregovore.

Kako se navodi, u utorak je grupa nevladinih organizacija "1 za 7 milijardi" koje se bore za transparentnost, uputila pismo ambasadorima pet stalnih članica SB UN apelujući na njih da ne trguju podrškom kandidatima. 

Novi šef UN mora da bude u stanju da izabere jak tim koji će biti imenovan "ne kao rezultat političkog dogovaranja", rekao je član te kampanje Bil Pejs u pismu, prenosi francuska agencija. 

Današnje glasanje će kao i prethodno, biti anonimno, ali će stalne članice Savjeta bezbjednosti koje imaju pravo veta imati glasačke listiće u boji. 

Za mjesto generalnog sekretara UN nadmeće se trenutno deset kandidata. 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније