Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 09. 2016. 09:03 >> 08:43
20

DODIK NAJAVIO

Biće još referenduma u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti.

Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomjesečno prebivalište u RS.

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu", poručio je Dodik. 

Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS. 

Dodik je pojasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika Vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći biti donesena. 

Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima. 

Ponovio je da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni da sanja, prenijeli su banjalučki mediji. 

Ponovio je i da će uskoro Srpska podnijeti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji, a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH, koji Srbi i Srpska ne priznaju.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније