Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

28. 09. 2016. 22:20 >> 22:02

NAJAVIO

Tači: BSK su buduća vojska Kosova

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da Bezbjednosne snage Kosova (BSK) predstavljaju buduću vojsku Kosova i da su najbolji pokazatelj karaktera kosovskog društva s obzirom na zastupljenost pripadnika svih zajednica i unaprijeđeni rodni sastav.

On je to rekao na otvaranju Centra za traganje i spasavanje BSK-a, u selu Pomazatin u Kosovu Polju, objavljeno je na sajtu kosovskog Predsjednika.

Tači je istakao da BSK sve više jačaju u pravcu održavanja operativnih kapaciteta.

"Saradnja sa našim strateškim partnerima, Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa gardom Ajove, sa NATO-om i KFOR-om, svakoga dana se odražava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK-a", rekao je Tači, prenosi Tanjug.

Hitne intervencije BSK-a, bilo da su na Kosovu ili u regionu, prema njegovim riječima, najbolje pokazuju koliko su spremni njihovi pripadnici, kako u operativnom pogledu, tako i u psihološkom i moralnom.

"BSK je slika vrijednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova", zaključio je Tači, zahvalivši vladama zemalja koje su doprinijele povećanju profesionalizma i logističkih kapaciteta Centra za potragu i spasavanje pri BSK-u.

 

Avaz/Fena

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније