Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 05. 2013. 15:56 >> 15:57
2

TRENUTNO STABILNO

VIDEO: Srbija: Žuta kiša pa grad

Širom Srbije sinoć je padala žuta kiša. Oko podneva jako nevrijeme sa gradom zahvatilo Srbiju. U Kragujevcu vetar odnio krov sa zgrade. Vrijeme trenutno stabilno.

Beograd je malo prije podneva zahvatilo jako nevrijeme sa kišom i gradom veličine „zrna graška“. Situacija se tokom popodneva stabilizovala i trenutno je vrijeme sunačano.

Nevreme je zahvatilo i druge djelove Srbije, a u Kragujevcu je olujni vjetar sa jedne stambene zgrade odnio limeni krov. Nije bilo povrijeđenih.

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu vjetar je oduvao krovove sa nekoliko štandova, a velike količine vode stvarale su ogromne probleme pješacima i vozačima, a Blic piše da se usljed jakog nevremena obrušio dio fasade s jedne zgrade u Knez Mihajlovoj ulici u centru Beograda. Navodi se da tom prilikom nije bilo povrijeđenih, ali da još nije poznata materijalna šteta.

U Sektoru za vanredne situacije Srbije ističu da je u toku nevremena grad oštetio nekoliko vozila u naselju Žarkovo, ali da za sada nije prouzrokovao veću materijalnu štetu u gradu.

Zbog oluje i obilnih padavina tramvajski i trolejsbuski saobraćaj je u prekidu.

Glavni grad i još neke djelove Srbije sinoć je pogodila i tzv. žuta kiša, a u Hidrometeorološkom zavodu Srbije kažu i da ta pojava ne šteti zdravlju građana. Meteorolozi kažu da to nije neobično, jer se radi o sitnim česticama pijeska iz Sjeverne Afrike.

Centar za unaprjeđenje životne sredine saopštio je da je jak grad koji je pogodio Beograd i dio Srbije jedna od pojava koja se javlja usled uslova izmijenjene klime, kao i da se u budućnosti može očekivati veći intezitet ovakvih i sličnih pojava.

Kragujevac je oko 13 sati zahvatila jaka kiša praćena olujnim vetrom, koji je sa krova stambene zgrade u naselju Aerodrom odnio kompletan krov, a srećom niko nije povređen.

„Olujni vetar odnio je limeni krov površine 100 kvadratnih metara sa stambene zgrade u ulici Vladimira Rolovića 33 u naselju Aerodrom", izjavio je načelnik odjeljenja za elementarne i druge nepogode Dragoš Radovanović.

Stanari zgrade su u izjavi Tanjugu rekli „da je krov naknadno rađen, da su tužili izvođača radova, jer nijesu bili zadovoljno izvršenim radovima".

Olujni vjetar trajao je oko 15-ak minuta i prema dosadašnjim podacima odjeljenja za elementarne i druge nepogode, oborio je i jedno stablo u blizi Prve kragujevačke gimnazije, pri čemu je oštećeno jedno vozilo.

I sa stambene zgrade u centru grada, u neposrednoj blizini "Trga Fontana", visi deo limenog krova.

Za sada se ne može proceniti kompletna šteta nakon nevremena u ovom gradu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније