Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug; Objavio: I. P. ]

21. 09. 2016. 10:10   >>  18:33 16

KURTI SMATRA

Dogovor s CG je kapitulacija Kosova

Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo bi da donese rat na Kosovu u narednih pet godina, navodi osnivač pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti.

"Granica je pitanje podjele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji je prolivana krv koju ne možemo da oprostimo", rekao je Kurti u Tirani.

On je ponovio zahtjev da predsjednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa podnesu ostavke.

MIA navodi da je Kurti kazao da je odluka kosovske vlade o povlačenju dogovora o demarkaciji granice sa dnevnog reda sjednice parlamenta došla pod pritiskom opozicije, čime je, po njemu, Kosovu "spaseno 8.200 hektara teritorije". 

"Prvog septembra postigli smo veliki uspjeh pošto smo spasli 8.200 hektara. Dogovorom Tačija i Mustafe mi imamo novu granicu, a ne demarkaciju. Crna Gora želi da dublje uđe na kosovsku teritoriju zbog sopstvenih planova", tvrdi Kurti, koji smatra da je "dogovor s Crnom Gorom kapitulacija Kosova".

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније