Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

19. 09. 2016. 10:04   >>  09:43 17

KURC PORUČIO

Zabrinutost zbog islamske radikalizacije Balkana

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji je otputovao u Njujork da bi učestvovao na Generalnoj skupštini UN, izrazio je zabrinutost zbog islamske radikalizacije na zapadnom Balkanu.

Na njegovu inicijativu će, u Predstavništvu Austrije pri UN, večeras biti organizovan skup sa šefovima diplomatija država zapadnog Balkana,.

Kurc smatra, kako je prenio novinarima, a prenosi agencija APA, da posebno usljed diskusije oko Bregzita i odnosa Unije prema Turskoj zemlje zapadnog Balkana ne smiju izgubiti svoju evropsku perspektivu.

Prema njegovim riječima, posebno se u Albaniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu moraju suprostaviti rastućoj islamskoj radikalizaciji, jer se tamo širi vjersko-ideološki uticaj a, kako je naveo, ženama se plaća da bi se šetale ulicama potpuno zabrađene.

Kada je riječ o nacrtu zaključaka samita u UN o izbjegličkoj krizi, Kurc smatra pozitivnim što postoji svijest da se radi o globalnom problemu.

Prema njegovim riječima, važno je da se na skupu u UN podvuče da sve zemlje svijeta moraju preuzeti odgovornost i da pogođene zemlje ne smiju biti ostavljene same.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније