Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 22:10 >> 22:11

STOP RADNICIMA

Slovenci opet blokiraju Hrvate

Vlada Slovenije odlučivaće o zakonskom prijedlogu prema kojem bi tržište rada u toj zemlji, u prelaznom razdoblju od dvije godine, bilo zatvoreno za radnike iz Hrvatske nakon njenog ulaska u EU 1. jula ove godine.

 

 

Prijedlogom zakona, koje je pripremilo slovenačko Ministarstvo rada, predviđeno je da se na hrvatske državljane u prelaznom dvogodišnjem razdoblju do 2015. primjenjuje propis koji važi za tražitelje zaposlenja iz država izvan EU, pišu hrvatski mediji.

Takav prijedlog se obrazlaže zaštitom slovenskog tržišta rada na kojem bi, u slučaju velikog priliva radnika iz Hrvatske, moglo doći do poremećaja, budući da se ove i iduće godine u Sloveniji očekuju zaoštrene prilike i dalji porast nezaposlenosti.

Slovenija bi se na taj način pridružila Njemačkoj, Holandiji, Austriji i Velikoj Britaniji koje su službeno objavile da će uvesti dvogodišnje ograničenje pristupa svojim tržištima rada za hrvatske državljane.

Irska, Slovačka, Češka, Danska, Finska, Estonija i Litvanija objavile su da na svojim tržištima rada neće ograničavati pristup hrvatskim radnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније