Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 21:24   >>  21:24

OPTIMISTIČNO

Dačić se nada datumu u junu

Premijer Srbije Ivica Dačić ohrabren podrškom Evropske unije nakon niza sastanaka u Briselu, zbog čega očekuje da će Srbija u junu dobiti zeleno svjetlo za početak pregovora o pridruživanju.


On je novinarima nakon sastanka u Briselu rekao da je podrška koju je dobio "još jedan dokaz novog pozicioniranja Srbije". Dačić se danas, prema pisanju beogradskih medija, u Briselu sastao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, komesarom za proširenje Štefanom Fileom i predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom.

On je izjavio da je sastanak sa Ešton djelimično bio posvećen implementaciji sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, a većim dijelom političkim temama vezanim za evropske integracije Srbije.

Dačić je u govoru u Evropskom parlamentu rekao članovima spoljnopolitičkog komiteta da nema dileme da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden.

On je rekao da očekuje da će predstavnici Srba sa sjevera Kosova učestvovati u negovom sprovođenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније