Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 09. 2016. 15:58 >> 15:37
1

HRVATSKI MEDIJI

Milanović već danas napušta čelo SDP?

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović mogao bi već danas da objavi da se neće ponovo kandidovati za lidera stranke na idućim unutarstranačkim izborima, objavio je na portalu riječki Novi list pozivajući se na nezvanične izvore iz SDP.

Time će Milanović odstupiti s mjesta predsjednika stranke pošto je koalicija okupljena oko SDP ostvarila loš rezultat na nedjeljnim prijevremenim parlamentarnim izborima.

Novi unutastranački izbori moraju da budu održani za najviše šest mjeseci, navodi list.

Zasad se kao najizgledniji kandidati za Milanovićevog nasljednika spominju evroparlamentarac Tonino Picula, te bivši ministri u Milanovićevoj vladi, Siniša Hajdaš Dončić i Ranko Ostojić.

U tekstu se ističe i da niko u stranci ne razmišlja o koaliciji s HDZ i negiraju da se Milanovićeva izjava iz izborne noći može tumačiti kao ponuda saradnje.

Zoran Milanović je na čalo SDP došao 2007, poslije smrti dotadašnjeg predsjednika stranke Ivice Račana. Posljednji put je za predsjednika stranke potvrđen aprila ove godine, na unutastranačkim izborima koji su uslijedili poslije redovnih parlamentranih izbora u novembru prošle godine. Tada mu je protivkandidat bio Zlatko Komadina.

Prema Statutu SDP, izbori za novog šefa stranku moraju se provesti u roku od 150 dana od službene objave rezultata parlamentarnih izbora. Stranački oponenti više puta su javno ukazivali Milanoviću da je od 2011. izgubio sve izbore u zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније