Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

03. 09. 2016. 19:47   >>  19:26 3

SUD BIH

Radončiću ukinute sve mjere zabrane

Lideru Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću Sud BiH je ukinuo sve mjere zabrane, nakon što je za donošenje te odluke saglasnost dalo Tužilastvo BiH, koje se u početku tome protivilo.

Zabrane su ukinute i njegovim saradnicima.

Radončićev advokat Asim Crnalić je rekao da su mjere zabrane ukinute u petak, ali da je danas advokatskom timu stiglo rješenje Suda BiH.

Objasnio je i da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na početku protivilo ukidanju mjera zabrane, ali da je na kraju ipak dalo svoju saglasnost.

"Odbrana je poslala prijedlog na koji se Tužilaštvo BiH protivilo. Sud BiH je tražio od Tužilaštva da se izjasni zbog čega se protivi. Odnosno, tražili su obrazloženje za svaku mjeru. Nakon toga su poslali saglasnost da se ukinu sve mjere", rekao je Crnalić.

Pored Radončića mjere zabrane ukinute su Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.

U Rješenju se navodi da se ukidaju mjere zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama i izdavanja novih putnih isprava. Lideru SBB-a ukinuta je mjera zabrane da s drugim licima razgovara o krivičnom postupku koji se protiv njega vodi na Sudu BiH.

Radončić je optužen za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније