Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

01. 09. 2016. 17:05 >> 16:53
1

KOVAČ PORUČIO

"Ako treba, Hrvatska će podignuti žicu"

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač izjavio je da je njegova zemlja spremna za novi talas izbjeglica, te ako bude potrebno da će podići i žicu kako bi zaštitila svoju državnu granicu.

Kovač, koji učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OESS) u Potsdamu, danas je nakon sastanka izjavio da će Hrvatska, ako to bude potrebno uslijed ponovne izbjeglične krize, podignuti žicu.

"Hrvatska je spremna ukoliko dođe do novoga talasa (izbjeglica). Do sada smo to uspjeli da radimo bez žice. Međutim, ako bude potrebe, mi ćemo podići žicu", poručio je hrvatski ministar vanjskih poslova govoreći o mogućnosti nove izbjegličke krize, prenosi Anadolija.

"Naš je stav da Hrvatska može biti samo tranzitna zemlja", kazao je Kovač, odgovarajući na pitanje o tome što će Hrvatska činiti ako dođe do novog izbjegličkog talasa.

Kovač smatra kako je Hrvatska do sada pokazala da je uspješno odradila svoju ulogu tranzitne zemlje za migrante, zajedno sa Austrijom, Slovenijom, Srbijom i Makedonijom.

"Mi ćemo tu saradnju, ako bude potrebno, ponovno oživjeti. Bili smo uspješni, humani, ali sigurno nećemo biti zemlja useljeništva", poručio je.

Kovač je konstatovao da se Mađarska novom žičanom ogradom na granici priprema za novi izbjeglički talas, ali da se i druge zemlje pripremaju za to.

Osvrnuo se i na diplomatski sukob sa Srbijom, koji traje već duže vremena, i pozvao je ponovno Srbiju na dobrosusjedsku saradnju i na ispunjavanje obaveza za ulazak u Evropsku uniju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније