Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

27. 08. 2016. 20:20   >>  23:24 2

"ŠTIT EUFRATA"

Još šest turskih tenkova ušlo u Siriju

Turska je poslala još šest tenkova u Siriju kao pojačanje vojnim snagama Ankare koje rade na deminiranju grada pod opsadom Islamske države.

Turska vojska je u srijedu pokrenula operaciju "Štit Eufrata" u Siriji kako bi protjerali pripadnike Islamske države iz pograničnog regiona, i suprotstavili se napredovanju kurdskih snaga - koje Ankara smatra neprijateljima.

Turski mediji navode da su turske vojne snage poslale 50 tenkova i 380 vojnika na teritoriju Sirije u operaciji koja je počela prije tri dana.

Turske trupe podržavaju još brojniji pripadnici sirijskih pobunjenika.

Reporter AFP-a kaže da se čuju eksplozije na turskoj strani granice od kada su pobunjenici počeli deminiranje grada Džarabulus koji je u srijedu oslobođen od okupacije Islamske države.

Turska državna agencija javlja da pobunjenici rade na uništavanju eksploziva u Džarabulusu, koji su za sobom ostavli borci Islamske države.

Turske vlasti su jasno iskazale stav da ofanziva ima za cilj da osigura da kurdska Narodna jedinica za zaštitu (IPG) milicija, koja je vodila borbu protiv ID u toj oblasti, ostane istočno od Eufrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније