Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2016. 18:24 >> 18:09
6

"PRETJERAO S IZJAVAMA"

Stefanović želi reakcije EU zbog Milanovića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je danas da je bivši hrvatski premijer i lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović "pretjerao" u izjavama o BiH i Srbiji, da je uvredio te zemlje, ali i Srbe kao narod.

Kako je prenijela regionalna televizija N1, Stefanović je kazao da "te izjave jako lijepo i precizno govore o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj".

"Volio bih da vidim reakciju Evropske unije, Evropske komisije (EK), na kraju i gospodina Majkla Devenporta kao predstavnika EK u Srbiji, na to što se koriste uvrede, što se država i naš narod nazivaju šakom jada i svim ostalim izrazima koji su upotrijebljeni", rekao je Stefanović.

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato, da Srbi žele da budu gospodari Balkana, ali da ih je malo - da su "šaka jada".

"Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo donijeti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu", rekao je Milanović, prema audio snimku koji je objavio Jutarnji list.

Crnadak: Milanović uvrijedio BiH i Srbiju

Tokom razgovora Milanovića sa predstavnicima boračkih udruženja, između ostalog, je kazao da "BiH nije država" i da "tamo nema s kime razgovarati", i da ukoliko bi on odlučivao "ugurao BiH u EU preko reda, jer tamo nema reda, nema poretka".

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine igor Crnadak je u Sarajevu rekao da se od "nekoga ko pretenduje da postane hrvatski premijer očekuje više poštovanja i takta u komentarisanju stanja u susjednim zemljama".

Kako je dodao, Milanovićevi istupi su "primitivni i sve više podsećaju na ono što u BiH radi (predsjednik Republike Srpske) Milorad Dodik".

On je dodao da se aktuelni sastav Vijeća ministara BiH zalaže za što bolje odnose s Hrvatskom, ali kako je ocijenio, Milanovićeve izjave otvaraju pitanje da li je to moguće.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", kazao je Crnadak.

Crnadak je ocijenio da bi za BiH bila "medveđa usluga" ako bi se realizovala Milanovićeva zamisao da se ta zemlja preko reda "ugura u EU", zato što BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju da dostigne evropske standarde na privrednom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније