Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug, Objava: I. P. ]

25. 08. 2016. 15:01   >>  14:41 3

ŠEŠELJ PORUČIO

"Nek' me uhapse, baš me briga"

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da postoji mogućnost da ga uhapse u Hrvatskoj, ali da ga "baš briga".

On je dodao da je u Hagu dokazano da nema njegove krivice za zločine u Hrvatskoj za koje je bio optužen.

"Da me uhapse, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikad neće početi, sve je to moguće, ali šta to mene briga. Ko tu gubi? Gubi Hrvatska nazovi država, a ne ja", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Upitan da li možda postoji optužnica protiv njega u Hrvatskoj, Šešelj je rekao da je postojala kolektivna optužnica na kojoj su se, pored njega, našli generali Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Aleksandar Vasiljević... 

Ali to je optužnica, kako je rekao, za sve za šta mu je suđeno i u Hagu, a riječ je o dvije lokacije, u Istočnoj Slavoniji - Vukovaru i Ovčari i o Zapadnoj Slavoniji. 

"Zapadna Slavonija je otpala, Tužilaštvo je još u toku procesa odustalo, ostali su Vukovar i Ovčara, kao glavna. Dakle ne postoji mogućnost da mi sude za to, a u Hagu se dokazalo da nemam krivicu, 12 godina su tražili uz veliku hrvatsku pomoć, ali nijesu našli ništa", rekao je Šešelj. 

Govoreći o Branimiru Glavašu, Šešelj je rekao da ima dosta dokaza o Glavaševim krivičnim djelima, kao i mnogim drugima. 

"Ali za mene nema. Ma koliko bi oni voljeli da ima. Ma koliko bi neki ovdje u Beorgadu voljeli da ih ima. Ali nema", rekao je Šešelj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније