Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 05. 2013. 13:24   >>  13:24 2

UBIO PROVALNIKA

Srbija: 12 000 potpisa za oslobođenje Bogeskog

Sudbina Saška Bogeskog, koji je prošlog utorka oko ponoći u svom stanu na Julinom brdu u Beogradu usmrtio provalnika Vlada Manića, uzburkala je javnost u Srbiji, a za samo 24 sata više od 12.000 ljudi potpisalo je peticiju podrške kojom se traži sloboda za Bogeskog, javlja Blic.

Bogeskom je prije dva dana određen pritvor do 30 dana, a pokojni Manić je iza sebe imao 50 kriminalnih radnji, mahom provale. Povodom ovog slučaja oglasili su se i brojni političari, a građani su spontano pokrenuli peticije na svim društvenim mrežama.

„Po našem zakonu, samoobrana je u Srbiji teško dokaziva. Zato se moramo organizirati i pružiti podršku ovom čovjeku. Potpišite ovu peticiju kao znak vaše saglasnosti da ovaj čovjek mora biti pušten iz pritvora i da mu se ne sudi za klasično ubistvo", naglašavaju pokretači peticije.

Najavljeni su i mirni protesti širom Srbije kako bi se porodici Bogeski pružila podrška, ali i uticalo na promjenu zakona.

Saško Bogeski je poznati filantrop koji se godinama zalaže za prava marginalizovanih grupa. Predsjednik je NVO za promociju etičkih vrijednosti u privatnom i javnom životu, a tokom rata u BiH je radio u Biblijskoj školi i pomagao osobama s invaliditetom i iseljenicima. Nema nijedno krivično djelo, čak ni prekršaj.

Kako „Blic” saznaje, Saško je i dalje u lošem stanju, većinu vremena provodi plačući i u molitvi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније