Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 05. 2013. 10:48 >> 10:48
5

OŠTRO

Dodik: BiH je vrag zemlja

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je da pritisci Amerikanaca na RS u namjeri da naprave unitarnu i centralizovanu BiH ne prestaju, iako su sada benigniji.

On je u intervjuu beogradskoj "Politici" najnovije kritike zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Rikera po pitanju knjiženja vojne imovine, koji je RS i Dodika okrivio za zastoj u približavanju BiH NATO-u, ocijenio kao neprimjereno ponašanje jednog diplomate.

On je rekao da je vojna imovina riješena prema Dejtonskom sporazumu i da po ustavu to pitanje "nikada nije bilo u nadležnosti BiH, već entiteta". Dodik je oistakao da je koncept BiH koji su Amerikanci zagovarali definitivno u krizi.

Prvi čovjek Srpske smatra i da SAD nikada ozbiljno nijesu ni htjele da sprovedu slovo Dejtona, već su odmah krenule da ga ruše. To je, tvrdi on, jedan kontinuitet i uvijek im na tom putu smetaju neke ličnosti i neke partije.

Dodik je istakao da ne veruje u održivost BiH i napomenuo da BiH ne može u NATO bez saglasnosti RS.

Napominjući da Srbi i RS imaju problem sa NATO-om koji ih je bombardovao i bacao osiromašeni uranijum i stao na stranu jednih u ratu u BiH, Dodik je rekao da će se narod RS na referendumu izjasniti o tome hoće li u NATO.

"Jedino što funkcioniše u BiH je RS", tvrdi Dodik, napominjući da je "ovo vrag zemlja", u kojoj nema demokratije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније