Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92; Objavio: I. P. ]

26. 07. 2016. 09:16   >>  09:07 22

IZETBEGOVIĆ PORUČIO

"Dodik prijetnjama prešao crvenu liniju"

Mislimo da je Milorad Dodik zaista prešao crvenu liniju prijetnjom Bošnjacima da bi, ukoliko žele da žive u Republici Srpskoj, trebalo da učestvuju na referendumu koji ih diskriminiš, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović.

Stav kolegijuma SDA je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka, prenosi Fena i navodi da je SDA pozvala sve građane RS, uključujući i Srbe, da ni oni ne podrže nezakoniti referendum. 

Bošnjaci će, kako se kaže, "uvijek živjeti na cijeloj teritoriji BiH, pa i na onom dijelu koji se danas zove entitet Republika Srpska i o tome neće Dodik odlučivati". 

SDA je u saopštenju uputila poziv međunarodnoj zajednici koja je zadužena za implementaciju svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma da reaguju na te prijetnje. 

Na pitanje novinara da li je ipak spreman da razgovara sa Dodikom, Izetbegović je rekao da je uvijek spreman da razgovara o koordinacijskom mehanizmu i onom što je vezano za evropski put BiH, te da "Dodik nije definitivno zatvorio ta vrata, ali da ovakvim svojim izjavama kvari atmosferu, a onda je teško raditi".

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније