Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 07. 2016. 19:26 >> 19:07
13

TAHIRI TRAŽI

Srbija da izbaci Kosovo iz Ustava

Ministarka za dijalog u vladi Kosova Edita Tahiri smatra da se odnosi Prištine i Beograda ne mogu normalizovati uz postojeći Ustav Srbije.

Prema sadašnjem Ustavu Srbije, Kosovo je dio njene teritorije.

"Osim uslova za dobrosusjedske odnose, Srbija takođe ima i Poglavlje 35 koje je obavezuje za tako nešto. U tom smislu, važno je da se postigne jedan sporazum koji će biti pravno obavezujući u predstojećim fazama, a za početak, tražili smo da Srbija iz svog Ustava, dakle iz preambule, izbaci Kosovo", rekla je Tahiri za Radio Slobodna Evropa.

Na pitanje kada je moguće da se to desi, ona je rekla da "što se više približavamo EU, do toga će doći, ali ono što je sada sigurno jeste da Srbija ne može da postane dio EU bez priznanja Kosova".

Tahiri je ponovila da Srbija ne može da postane članica EU, a da ne prizna nezavisnost Kosova.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније