Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 05. 2013. 20:12   >>  20:12

POVREDA LJUDSKIH PRAVA

Ustavni sud BiH prihvatio Budimirovu apelaciju

Ustavni sud BiH usvojio je apelaciju predsjednika FBiH Živka Budimira u vezi sa rješenjem o određivanju pritvora, jer je utvrdio povredu odredaba Ustava BiH i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

 

 

Ukinuta su rješenja Suda BiH od 3. maja i od 27. aprila ove godine, a predmet je vraćen Sudu BiH, koji je dužan odmah da donese novu odluku.

Sudu BiH je naloženo da, u skladu sa odredbama Pravila Ustavnog suda BiH, u roku od osam dana od dana dostavljanja ove odluke obavijesti Ustavni sud BiH o mjerama koje su preduzete kako bi se izvršila ova odluka.

Ustavni sud BiH je na današnjoj sjednici kao nedopuštenu odbacio apelaciju Budimira koja se odnosi na način pribavljanja dokaza tužilaštva i političko–medijski ambijent stvoren sa ovim predmetom, podnesenu protiv rješenja Suda BiH, ocjenjujući da je preuranjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније