Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba,I.Š. ]

12. 07. 2016. 11:03   >>  10:44

DILERSKA MREŽA

Policijska akcija hapšenja u Banjaluci i Trebinju

Od ranih jutarnjih sati, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika MUP-a RS, vrši pretrese i lišenja slobode na području Banjaluke i Trebinja, a na terenu se nalazi i istražitelj Tužilaštva BiH koji koordinira rad ovlašćenih službenih lica.

 

 

 

Akcija je usmjerena na otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vremena djeluje na području Trebinja i Banjaluke i krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH.

Kako navode iz Tužilaštva BiH najviše se radi o krijumčarenju opojne droge marihuana-skank i drugih, koje na ilegalnom narko-tržištu prodaju većem broju konzumenata i zavisnika sa područja Banjaluke i Trebinja, a među kojima su mladi ljudi, maloljetne osobe i osobe školske dobi.

"Nakon dobro pripremljene akcije, uslijedila je realizacija aktivnosti koja uključuje lišenje slobode i privođenje većeg broja osoba, kao i pretrese stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni sa ciljem pronalaska i zapljene opojnih droga", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je meta akcije više od 10 osumnjičenih osoba uglavnom sa područja Banjaluke i nekoliko osoba Trebinja.

Navedene osobe su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga zavisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banjaluke i okoline, te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim porodicama i cjelokupnoj zajednici.

U dosadašnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine opojne droge i novca koji potiče iz izvršenja ovih krivičnih djela.

Nakon sprovedene akcije, prema instrukciji tužioca, preduzeće se dalje radnje prema osumnjičenima.Ovim aktivnostima, Tužilaštvo BiH se zajedno sa partnerskim policijskim agencijama odlučno suprotstavlja narko-kriminalu i strukturama narko-mafije u svim krajevima BiH.

Klix.ba

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније