Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 05. 2013. 14:45 >> 14:45

BIH

Tužilaštvo traži 20 godina za Jašarevića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je zatražilo od Suda BiH izricanje maksimalne kazne od 20 godina zatvora za Mevlida Jašarevića, zbog terorističkog napada na ambasadu SAD u Sarajevu 2011.

 

 

 Zatraženo je i preinačenje oslobađajuće presude za Emraha Fojnicu i Muniba Ahmetspahića, koji su bili optuženi za pomaganje Jašareviću, ali ih je prvostepeno vijeće oslobodilo krivice.

 Mevlid Jašarević je 28. oktobra 2011 došao pred američku ambasadu u Sarajevu i ispalio više od stotinu metaka iz kalašnjikova, pri čemu je ranio jednog policajca. Policijski snajperista ga je pogodio u nogu, nakon čega je savladan i uhapšen. Dokazno je da je Jašarević pripadnik zajednice vehabija, koje praktikuju radikalniju verziju islama.

 

Hapsenje Jasarevića :

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније