Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 06. 2016. 19:19 >> 19:01
26

HARADINAJ TRAŽI

Albancima podići spomenik na Gazimestanu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pokrenuo je inicijativu da se na Gazimestanu podigne spomenik Albancima stradalim u Kosovskom boju 1389.

Haradinaj je rekao da je Kosovski boj "jedan od najvažnijih u istoriji Kosova i Balkana".

"Boj na Kosovu jedan je od najvažnijih datuma u istoriji Kosova i Balkana. Albanska vojska i vojnici bili su dio zajedničke koalicije balkanskih naroda koji su učestvovali u tom važnom boju i mnogi od njih dali su tada svoj život", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je rekao da se ne smije zaboraviti uloga Albanaca u Kosovskom boju, za koji je naveo da je bio - borba za zaštitu vrijednosti evropske civilizacije. Haradinaj je pozvao građane da podrže inicijativu i zahtijevaju od kosovskih institucija da se u znak sjećanja na Kosovski boj i albanske junake na Gazimestanu podigne spomenik.

Inicijativu koju je Haradinaj na Fejsbuku objavio u podne, za pet sati podržalo je oko 1.000 ljudi. Inicijativa je pokrenuta danas, na Vidovdan u znak sjećanja na 1389. godinu i boj na Gazimestanu.

Tim povodom danas je u SJevernoj Mitrovici otkriven Spomenik knezu Lazaru.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније