Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 05. 2013. 18:57 >> 18:57

NAKON 14 GODINA

Srbi prošetali Prištinom

Grupa rasaljenih Srba sa Kosova prošetala je danas centrom Prištine, nakon što su u Hramu Svetog Nikole prisustvovali proslali gradske slave, javili su beogradski mediji.

 

 

U šetnji centrom kosovskog glavnog grada, koja je prošla bez incidenata, učestvovalo je nekoliko desetina Srba i to je prvi put nakon 1999. godine da su prošetali središtem Prištine.

Predsjednica Kola srpskih sestara Zaga Pavlović istakla je da su Srbi zadovoljni što su prošetali svojih rodnim gradom, navodeći da bi se mnogi od njih rado vratili na svoja ognjišta i radna mjesta, iako u gradu rijetko koga više poznaju.

 

Mediji pišu da su nekadašnje građane Prištine srpske nacionalnosti u nekoliko navrata zaustavljali njihovi poznanici, prištinski Albanci, sa kojima su se prisjećali nekadašnjih zajedničkih trenutaka prije rata na Kosovu.

Šetnja Prištinom završila se ispred zgrade Vlade u centru grada, odakle je jedna grupa autobusom krenula prema Beogradu, dok su raseljeni prištinski Srbi iz Niša i drugih gradova centralne Srbije otišli u obilazak prištinskog groblja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније