Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 05. 2013. 08:43 >> 08:43

BEOGRAD - PRIŠTINA

Nastavak sastanka u Briselu

Danas će u Briselu biti nastavljen sastanak srpskog i kosovskog premijera, Ivice Dačića i Hašima Tačija i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, koji je prekinut sinoć oko 22 sata.

Ešton je juče prvo imala bilateralne sastanke sa Dačićem, potom sa Tačijem, a zatim je uslijedio trilateralni sastanak.

Poslije jučerašnjih razgovora nije bilo izjava za javnost, samo se Ešton obratila kratkim  saopštenjem.

"Veoma sam zadovoljna što sam se ponovo ugostila premijere Dačića i Tačija. Uvjerena sam u njihovu posvećenost da napreduju i sprovode Briselski sporazum u djelo. Sjutra se ponovo sastajemo da potvrdimo našu posvećenost ovome", navela je Ešton.

Tema jučerašnjeg razgovora bila je sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine, koji je parafiran 19. aprila. Da bi Srbija dobila datum za počinjanje pregovora sa EU, dogovor mora da se postigne do kraja nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније