Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 05. 2013. 22:50 >> 22:50

SPORAZUM

Dačić-Tači: Sjutra nastavak pregovora

Radna večera premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, te visoke predstavnice EU Ketrin Ešton završena je večeras oko 22 sata, a planirano je da novi sastanak bude održan sjutra u 11 sati. Zvaničnici nakon večerašnjeg susreta nijesu davali izjave za javnost.

 

Inače, Eštonova je prethodno imala bilateralne sastanke sa dvojicom premijera, a tema razgovora bila je sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine, koji je parafiran 19. aprila.

Delegaciju Srbije, na sastanku sa Eštonovom, pored premijera Dačića činili su i srbijanski ministar pravde Nikola Selaković, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, savjetnik predsjednika Marko Đurić kao i savjetnica premijera Zorana Vlatković. 

Da bi Srbija dobila datum za početak pregovora sa EU neophodno je da se dogovor postigne do kraja nedelje, a prema procjenama, kako javljaju beogradski mediji, sjutrašnji razgovori će trajati do kasno uveče. 

Kosovski premijer Tači izjavio je uoči nove runde dijaloga da će sa Dačićem razgovarati o "vremenskom okviru" za primjenu sporazuma koji su njih dvojica parafirali prošlog mjeseca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније