Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 05. 2013. 21:32 >> 21:32

LJUBLJANA

Potjernica za slovenačkom privrednicom

Za slovenačkom privrednicom Hildom Tovšak, optuženom zbog privrednog kriminala, poslije njenog puštanja iz pritvora izdata je evropska potjernica. Potjernica je podignuta na prijedlog državnog tužilaštva.

Mariborski okružni sud je u petak ukinuo pritvor protiv bivše direktorke građevinske firme "Vegrad" i suoptuženog Aleša Pangerca, ali je već dan kasnije ponovo odredio pritvor za oboje.U međuvremenu, policija je tražila Tovšakovu na svim poznatim adresamja, ali je nijesu uspjeli naći.

Sada se ne zna gdje je Hilda Tovšak, koja je iz pritvora, navodno, otišla automobilom s diplomatskim registarskim tablicama, niti se zna gdje je suoptuženi Aleš Pangerc iz ljubljanskog preduzeća "Go Ekstra".

Oni se terete za krivično djelo za koje je zakonom propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tokom postupka je tužilaštvo prekvalifikovalo zahtjev za istragu i Tovšak optužila za krivično djelo nedozvoljenog davanja poklona, za šta je propisana kazna od tri godine zatvora.

Sada je sudsko vijeće, na prijedlog državnog tužilaštva, izdalo i evropski nalog za hapšenje i izručenje, kao i potjernicu.

Pritvor za Pangerca je bio određen zbog sumnje da bi mogao pobjeći i ponoviti krivično djelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније