Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 05. 2013. 15:04 >> 16:17
1

ŠTITIĆE PRAVA

Pajtić: Vojvodina neće ćutati

Skupština Vojvodine razmatra Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine. Vojvodina neće ćutati i nastaviće da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava, poručio Bojan Pajtić.

Predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić rekao je na početku sjednice da Vojvodina "neće ćutati" i da će nastaviti da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava.

"Čim podignemo glas i zatražimo da se poštuju naša ustavna i zakonska prava, odmah se digne takva galama s ciljem da se ućutkamo... Ali, oni koji misle da će Vojvodina da ćuti, jako griješe", rekao je Pajtić.

 

 

On je dodao da bi se u Vojvodini moglo zaposliti pet puta više ljudi nego što je to danas slučaj, ako bi se poštovala ustavna i zakonska prava pokrajine.

Dodao je da su optužbe za "separatizam" koje su stizale od opozicionih stranaka "besmislene i uvredljive".

Napominjući da o nadležnostima pokrajine, koje su neosporne, ne može biti sporenja, Pajtić je istakao da ako je Ustavom određeno da pokrajini pripada sedam odsto republičkog budžeta, onda bi to trebalo tako i da bude, na isti način kao što pokrajina ima pravo da bira one za koje misli da će je najbolje predstavljati i obavljati javne poslove.

Pajtić je obraćajući se poslanicima ocijenio da ne bi smjelo biti povoda za ovakvu raspravu u državi koja se nada da će uskoro dobiti datum za početak pregovora za priključenje EU.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da postoje otvorena pitanja o kojima više ne može da se ćuti. "Postoje otvorena pitanja. Leđima smo dodirnuli zid i nadam se da ćemo napraviti iskorak", rekao je Pastor.

Sednici prisustvuje 113 od ukupno 120 poslanika. Skupština je većinom glasova, odbila prijedlog poslanika SNS Vladimira Galića da se rasprava povodom Deklaracije ograniči na 10, umjesto propisanih pet minuta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније