Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 02. 2013. 11:07 >> 11:06

DOGOVOR

Riješen spor oko Ljubljanske banke

Ministri spoljnjih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec saopštili da su našli rješenje za problem Ljubljanske banke.

"Rješenje oko kojeg smo se saglasili ima nekoliko različitih podvarijanti", rekli su ministri spoljnjih poslova, nakon šestosatnog sastanka na Krki.

Time je riješeno  pitanje stare devizne štednje hrvatskih štediša u bivšoj Ljubljanskoj banci.

"Naš posao je da pronađemo rješenje koje je politički održivo i prihvatljivo i za jednu i za drugu stranu. Došli smo do takvog rješenja", rekla je Pusić i dodala da to rješenje ne šteti nikome, a koristi i Sloveniji i Hrvatskoj.

Erjavec je ocijenio da postoji "vidljivo rješenje" problema Ljubljanske banke koje omogućava ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora EU, u slovenačkom parlamentu.

"Nas dvoje imamo rješenje koje je prihvatljivo za obje strane. Mislim da će Slovenija s tim rješenjem ostvariti svoje ciljeve", rekao je Erjavec.

Pusić i Erjavec najavili su da će rješenje predstaviti svojim vladama i ako ga one prihvate, ponovno će se sastati u Zagrebu 19. februara.

Po podacima Zagreba, prenesena devizna štednja iznosila je oko 545 miliona tadašnjih njemačkih maraka, a hrvatska država dala je za taj iznos punomoć Zagrebačkoj banci i Privrednoj banci Zagreb, za tužbu protiv Ljubljanske banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније