Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

27. 05. 2016. 08:58 >> 08:54
5

IRINEJ SE NADA

Što prije obnoviti crkvu u Njujorku

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC), Irinej, izrazio je nadu da će hram Svetog Save u Njujorku koji je izgorio u požaru biti obnovljen u najkraćem roku.

Kako je objavljeno na sajtu SPC, patrijarh Irinej je u odgovoru na pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeleja, u kome je Vartolomej izrazio saosjećanje povodom požara, rekao da je uvjeren da će hram "ponovo vaskrsnuti i podići se iz pepela".

"Naša nada je da će se ovaj sveti hram u najkraćem mogućem roku osposobiti za nastavak aktivnog bogoslužbenog života, na slavu Svemilostivog Boga koji se o svemu stara i koji o svemu promišlja, a na radost i duhovnu korist pravoslavnih vjernika grada Njujorka i Sjedinjenih Američkih Država", naveo je patrijarh SPC u odgovoru. 

Crkva Svetog Save na Menhetnu izgorjela je u velikom požaru, na Uskrs ove godine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније