Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 05. 2013. 20:48 >> 20:48

LOKALNI IZBORI

Hrvatska: Veliki poraz Keruma

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj, Split će dobiti novog gradonačelnika jer je aktuelni, kontroverzni Željko Kerum tek treći sa nešto manje od 17 odsto glasova, prenose hrvatski mediji. Prema prvim rezultatima izlaznih anketa koje je za HTV izradila agencija Ipsos PULS, kandidat za gradonačelnika Zagreba Milan Bandić osvaja 44,19 odsto glasova građana, Rajko Ostojić 25,01 odsto, a Vladimir Ferdelji 16,1 odsto, što znači da bi birači u Zagrebu trebalo ponovo da izađu na birališta.

U trci za mjesta u Gradskoj skupštini grada Zagreba najviše glasova osvojila je koalicija SDP-HNS 26,48 odsto, zatim koalicija predvođena Milanom Bandićem 25,18, koalicija HDZ-HSP 15,7 odsto glasova.

Prema podacima Državne izborne komisije, ovogodišnji odziv birača bio je nešto veći nego prije četiri godine kada je bio 32,66 odsto.

DIK je primila više prijava o nepravilnostima na biračkim mestima, ali blažeg karaktera, uz skoro zanemarljiv broj zahteva za dolazak policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније