Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 05. 2013. 09:21 >> 09:20

AKCIJA POLICIJE

Srbija:Hapšenje za zloupotrebe u Galenici

U Srbiji je počela akcija privođenja osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju "Galenike", rečeno je za B92 u MUP-u Srbije. Akciju sprovodi Radna grupa Uprave kriminalističke policije.

Kako navodi RTS, osumnjičeni se privode u Beogradu, Novom Sadu i Vranjačkoj Banji.

Krajem januara Radna grupa MUP-a Srbije preuzela je istragu o zloupotrebama u "Galenici" sa ciljem da se utvrdi kako je jedna od najuspješnijih farmaceutskih kompanija u Srbiji zapala u krizu i ogromne dugove.

 

 

Galenika je inače na spisku 24 privatizacije koje je Evropski parlament označio kao sporne.

Istragu o zloupotrebama u "Galenici" započela je prije više od dvije godine Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, koja je u septembru 2012. saslušala i bivšeg direktora Nenada Ognjenovića.

Ognjenović je prvi osumnjičeni za brojne malverzacije u Galenici. On je zbog lošeg poslovanja ove fabrike smijenjen 2011.

Zloupotrebe u “Galenici” često su bile tema u medijima, a procjenjuje se da je njen dug 180 miliona eura.

I ova hapšenja bila su najavljena prethodnih dana u pojedinim medijima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније