Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 23:33 >> 23:34

KADROVSKE KOMBINATORIKE

Nikolićev savjetnik umjesto Milorada Veljovića?

Novi direktor policije Srbije mogao bi da bude penzionisani policijski general Milorad Simić, sada savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i nekadašnji izvršni direktor Sektora upravljanja imovinom, bezbjednosti, komercijale i opštih poslova Agrobanke, saznaje “Blic”.

O Simiću, koga na čelu policije želi SNS, trenutno se vode razgovori državnog vrha. Ukoliko se dogovor i postigne, naprednjaci će se sadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću odužiti, za dobru saradnju s tom strankom od formiranja Vlade, time što će ga postaviti na Simićevo mjesto u kabinetu predsjednika.

 

Sukobu između SNS i SPS o tome ko bi trebalo da bude direktor policije pripisuje se kao posljedica i kriza u vladajućoj koaliciji i otvorene afere o vezama sa kriminalnim grupama. Prema posljednjim nezvaničnim navodima, sada dogovore o direktoru policije vode premijer Ivica Dačić i potpredsjednik Aleksandar Vučić. Vučić je izjavio da dogovora još uvijek nema, ali i da bi mogao da se postigne kompromis. Kako saznaje Blic, konačna odluka o tome ko bi trebao da dođe na tu funkciju mogla bi da bude donijeta u narednih desetak dana.

Milorad Simić nije se prijavio na konkurs, tako da ukoliko Dačić pristane na njegov izbor, moraće da poništi konkurs, odnosno neće izabrati nijednog kandidata. U tom slučaju moraće da raspiše novi izbor na koji bi se prijavio Simić ili da ga predloži za v.d. direktora odlukom Vlade.

Direktor je praktično prvi čovjek policije: kod njega stižu sve operativne informacije o istragama, akcijama policije koje on i odobrava. On određuje i sve načelnike, a kako direktno rukovodi policijom, na važnijoj je funkciji i od ministra. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније