Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 03. 2016. 08:47 >> 08:40

BiH

Danas počinje suđenje Radončiću

Pred Sudom BiH danas će početi suđenje predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću i za još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa.

 

 

 

Radončićev branilac Asim Crnalić rekao je ranije Srni da je odbrana zatražila prethodno održavanje statusne konferencije, što je Sud odbio.

- Sudsko vijeće nije navelo razloge za tu odluku. Vijeće smatra da nema potrebe da statusna konferencija bude održana jer je Radončić u pritvoru, i da bi suđenje trebalo da bude brzo -rekao je Crnalić i dodao da održavanje statusne konferencije nije obavezno.

Protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića podignuta je optužnica zbog krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U optužnici je navedeno da je Radončić rukovodio organizovanom grupom koja je od 14. decembra prošle do 12. januara ove godine počinila niz krivičnih djela.

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, optuženi su se izjasnili da nijesu krivi.

Početak glavnog pretresa zakazan je za 13.00 časova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније