Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me [ Agencije ]

16. 03. 2016. 10:57   >>  10:41 1

POJAVIO SE NA ROČIŠTU

Radončić se izjasnio da nije kriv

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, na današnjem ročištu pred Sudom BiH, izjasnio se da nije kriv u vezi sa krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret.

On se, prema optužnici Tužilaštva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

"Siguran sam da će fer postupak pokazati svu tendencioznost i maštovitost tužioca. Izjašnjavam se da nijesam kriv", rekao je Radončić, prenosi Anadolija.

Sutkinja je prethodno istakla da će sudski postupak, u slučaju da se Radončić izjasni da nije kriv, biti proslijeđen sudskom vijeću na rješavanje.

Radončić se nije izjasnio o krivici pred Sudom BiH na prethodnom ročištu u petak, 11. marta, jer je ranije zbog srčanih tegoba prebačen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu. U pritvorsku jedinicu ponovo je vraćen 14. marta.

Protiv optuženih iz predmeta "Radončić Fahrudin i drugi" 15. februara potvrđena je optužnica. Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optuženi Bakir Dautbašić, suspendovani sekretar Ministarstva sigurnosti i kandidat za državnog ministra prometa i komunikacija, i njegova nevjenčana supruga Bilsena Šahman ranije su se izjasnili da se ne osjećaju krivim.

Radončić se tereti za ometanje istrage u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, odnosno uticaja na svjedoka u tom predmetu Azru Sarić, djevojku ubijenog Ramiza Delalića Ćele. On je uhapšen 25. januara kada mu je određen jednomjesečni pritvor, a optužnica protiv njega podignuta je 5. februara.

Njegovo hapšenje uslijedilo je nakon što su ranije, pod istim optužbama, uhapšeni Dautbašić i Šahmanova.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode.

Na prijedlog državnog tužilaštva njemu je ponovo određen pritvor nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH: napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније