Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

AA

15. 03. 2016. 21:29 >> 21:25
7

ALBANIJA

U Tirani otkriven spomenik papi Franju

U glavnom gradu Albanije Tirani danas je svečano otkriven spomenik poglavaru Rimokatoličke crkve papi Franju.

Svečanom otkrivanju spomenika papi Franju na bulevaru "Deshmoret e Kombit", prisustvovali su brojni gosti i zvaničnici, među kojima i predsjednik Albanije Bujar Nišani.

"Suživot između etničkih i vjerskih zajednica nas je učinio posebnim ne samo u regiji, nego i širom svijeta. Ovu rijetku vrijednost moramo širiti i s drugim narodima, u ovo vrijeme kada se vjera zloupotrebljava", poručio je albanski predsjednik tokom svečanosti.

Papa Franjo je 21. septembra 2014. godine posjetio Albaniju, i to je ujedno bila njegova njegova prva zvanična posjeta nekoj evropskog zemlji.

Prije njega, Albaniju je 25. aprila 1993. godine posjetio i papa Ivan Pavao II.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније