Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

12. 03. 2016. 17:18 >> 17:06
3

OCJENA ŽIVKOVIĆA

Niko neće moći da zamijeni Đinđića

Članovi vlade pokojnog premijera Zorana Đinđića su u dvorištu Vlade Srbije, na mjestu gdje je on ubijen, odali poštu nekadašnjem premijeru i položili cvijeće.

Zoran Živković, koji je preuzeo dužnost premijera poslije Đinđićevog ubistva, rekao je novinarima da je smrt Zorana Đinđića nenadoknadiv gubitak za Srbiju.

"Taj nedostatak, taj gubitak je nenadoknadiv i niko nikada neće moći da zamijeni Đinđića, a to što njega nema, vidi se u svakodnevici", rekao je Živković.

On je podsjetio da je odmah poslije ubistva Đinđića pokrenuta velika policijska akcija Sablja, čiji je cilj bio da se unište prije svega kriminal i korupcija u zemlji, i založio se za pokretanje takve akcije i danas. 

"Mislim da je Srbiji sada potrebna takva akcija - Sablja 2, ali bez vanrednog stanja, uz odlučnu borbu protiv svog zla koje se namnožilo za ovih desetak godina", rekao je Živković. 

Kako je kazao, građani Srbije će za dva mjeseca na izborima imati priliku da izaberu novi put Đinđića i vlast koja će nastaviti ono što je započeto 5. oktobra 2000. godine.

Poštu Đinđiću odali su Slobodan Milosavljević, Gordana Matković, Goran Pitić, Dragoslav Šumarac, Branislav Lečić, Srđa Popović i Anđelka Mihajlović. 

Predsjednik Vlade Srbije Zoran Đinđić ubijen je u dvorištu zgrade Vlade 12. marta 2003. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније