Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 05. 2013. 18:21 >> 18:21

ŽRTVE GENOCIDA 1992.

Bratunac: Pokopano 15 Bošnjaka

Na šehidskom groblju u Bratuncu danas je klanjana dženaza i obavljena kolektivna sahrana 15 bošnjačkih civila Bratunca, ubijenih 1992. godine. Posmrtni ostaci 15 žrtava prethodno su ekshumirani iz masovne grobnice Suha.

Najstarija žrtva koja je ukopana je Kada Mustafić (1908.), a najmlađa žrtva je Mersed Omerović, koji je imao 19 godina kada je poginuo.

Tri tijela ukopana su pod oznakom N.N. jer se njihovi DNK uzorci nijesu poklopili s uzorcima članova porodica koji traže svoje nestale, prenio je Avaz.

U Memorijalnom centru u mezarju "Veljaci" do sada su ukopana 252 tijela ubijenih Bošnjaka.

Cvijeće na šehidskom groblju "Veljaci" položili su predstavnici iz oba BiH entiteta, predstavnici međunarodne zajednice i udruženja porodica žrtava.

Tokom 1992., u Bratuncu su u masovnom etničkom čišćenju ovoga grada, ubijena 603 civila. Pretpostavlja se da je još oko 2.500 civilnih žrtava Bratunca ubijeno u genocidu u Srebrenici u julu 1995. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније