Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 05. 2013. 14:18 >> 14:21

NA KOSOVU

Vučić: Ne plašite narod sporazumom

Briselski sporazum nije savršen, ali njime ne treba plašiti narod, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić u Leposaviću, poručujući da će država biti uz Srbe na Kosovu.

Vučića kaže da je sporazum ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini što je moguće i činiće to i ubuduće u korist svog naroda.

"Srbija jeste uz svoj narod, neće ga ostavljati u budućnost", rekao je Vučić nakon sastanka sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

"Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države", naglasio je on.

Vučić je istakao da je došao na Kosovo i Metohiju ne da bi se pravdao, već da razgovara o budućnosti sa ljudima, o tome kako će država biti uz njih u budućnosti i šta treba činiti.

Govoreći o briselskom sporazumu Vučić je naglasio da taj sporazum nije previše dobar, već je rezultat onoga do čega se moglo doći.

Vučić je objasnio da tom dokumentu nigde ne piše da će se poštovati kosovski ustav, kao i da kosovska vojska neće kročiti na sjever pokrajine.

Pojašnjavajući dogovor postignut u Briselu Vučić je rekao da će se primjenjivati kosovski zakoni, ali da će država Srbija finansirati zaposlene u prosvjeti i zdravstvu.

On je napomenuo da će ostale ingerencije preuzeti zajednica srpskih opština na sjeveru Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније