Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 05. 2013. 21:59 >> 22:12
2

CILJ–NACIONALNI SAVJET

Crnogorci u Srbiji hoće na izbore

Savez Udruženja Crnogoraca Srbije prikuplja potpise pripadnika ove zajednice kako bi se omogućilo da Crnogorci sljedeće godine učestvuju u izborima.

Potpisi se prikupljaju kako bi ova zajednica dobila i Nacionalni savjet, izjavio je predsjednik organizacije Boro Mrvaljević.

Pred sjednicu Upravnog odbora ove organizacije koja je održana danas u Subotici, Mrvaljević je izjavio Tanjugu da će u narednom periodu pokušati da programski i organizaciono objedine zajednicu kako bi se pitanje Nacionalnog savjeta riješilo.

"Mislim da pitanje Nacionalnog savjeta treba riješiti kroz institucije Srbije na demokratski način. Vjerujem da ćemo naići na širu podršku, kako naše zajednice, tako i institucija države, lokalnih samouprava, ali i nezaobilazne podrške matične države Crne Gore”, smatra Mrvaljević.

On je podsjetio da se izbori očekuju u junu sljedeće godine, a da je crnogorska nacionalna zajednica jedna od rijetkih koje nemaju formirani Nacionalni savjet.

"Nacionalni savjet treba da predstavi i podiže ugled i poziciju Crnogoraca u Srbiji i mi smo trenutno u fazi prikupljanja potpisa kako bi omogućili učešće i izbor Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji”, rekao je Mrvaljević.

Po posljednjem popisu iz 2011. godine, u Srbiji živi oko 38.500 Crnogoraca, što je oko 44,5 odsto manje u odnosu na popis iz 2002. godine. 

Savez Udruženja Crnogoroca Srbije konstituisan je maja prošle godine u Beogradu i čine ga organizacije koje okupljaju Crnogorce u gradovima Srbije, sa ciljem da jedna ovakva krovna organizacija proširi aktivnosti djelovanja udruženja na cijeloj teritoriji Srbije, što treba da predstavlja uvod u formiranje Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније