Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 14:06 >> 14:16

ODGOVORIO TADIĆU

Vučić: Sa državom nema igre

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić pozvao je bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića da kaže gdje se nalazi član narko klana Rodoljub Radulović i zašto nije uhapšen kada je to bilo moguće.

„Moje pitanje za Borisa Tadića je gdje je danas Radulović, gdje da ga tražimo. Državni organi ne mogu da stupe u kontakt sa njim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i naveo da je Tadić priznao da je u prethodnoj vlasti kontrolisao službe bezbjednosti.

Vučić je pozvao Tadića da kaže koje je rezultate postigao u borbi protiv kriminala i korupcije i rekao mu da se ne zaklanja iza drugih ljudi.

 

Na pitanje da li ima saznanja o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao sa Radulovićem, Vučić je kazao da ima "nedovoljna saznanja" i nije želio da iznese više detalja, prenijeli su beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, Interpolova potjernica za Radulovićem raspisana je 1. marta 2011. i rok važenja joj je do 2016. godine.

Tadić je juče rekao da je znao za kontakte Dačića dok je on u prethodnom sazivu vlade bio ministar unutrašnjih poslova sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića. Dačić je priznao da se sretao sa Radulovićem, ali je naveo da nije znao da je riječ o kriminalcu.

Tadić je rekao da je kao predsjednik Republike i Savjeta za nacionalnu bezbjednost znao za te kontakte, ali nikada nije dobio informacije da je Dačić "pod krivičnim gonjenjem".

Svima je jasno da sa državom nema igre, poštovaće se zakon, jer bez toga Srbija ne može da opstane, rekao je Vučić i dodao da to nije pitanje evropskog puta, već pitanje opstanka Srbije.

Vučić je rekao i da građani Srbije ne moraju da brinu što se tiče borbe protiv korupcije, jer su institucije jače od svakog političara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније