Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 05. 2013. 17:23 >> 17:23

SUMNJIVA BOLOVANJA

Pljušte otkazi u Croatia Airlinesu

Uprava hrvatskog avioprevoznika Croatia Airlinesa nastavila je sa otkazima za 42 člana kabinskog osoblja, uprkos tome što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) utvrdio da su bolovanja bila medicinski opravdana.

 Naime, u toj kompaniji i dalje sumnjaju da su 42 zaposlena iz kabinskog osoblja, u period od 30. aprila do 1. Maja ove godine zloupotrijebila bolovanje radi organizovanja i učestvovanja u prikrivenoj industrijskoj akciji.

Naime, rezultati istrage HZZO-a, koje je kompanija danas primila, pokazuju da je od 49 bolovanja 48 bilo medicinski opravdano, a da jedna osoba bolovanje nije ni otvorila.

Croatia Airlines danas je uputila zahtjev Ministarstvu zdravlja, koje je nadležno za nadzor HZZO-a, da se izjasni o rezultatima kontrole opravdanosti bolovanja i zatražila preporuku oko daljih mjera zdravstvene zaštite koje bi se trebale preduzeti među zaposlenima kako se slične bolesti ne bi ponovile u masovnom obliku.

U kompaniji navode da je iznenadni odlazak 48 članova kabinskog osoblja na bolovanje za samo 48 sati izazvao sumnje u opravdanost bolovanja, ponajviše zbog toga što je prosjek bolovanja porastao čak osam puta u odnosu na dosadašnji prosjek od šest bolovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније