Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 05. 2013. 12:44   >>  12:44

I DALJE KUNA

Pusić: Polako sa eurom

Hrvatska će zadržati kunu, kao sredstvo plaćanja, sve dok ne bude imala konkurentnu privredu i uslove sigurnog prosperiteta, saopštila je potpredsjednica hrvatske Vlade Vesna Pusić.

"Nakon ulaska u EU Hrvatska se neće gurati u euro, sve dok apsolutno ne budemo imali konkurentnu privredu. Bolje je ići polako, pripremiti se solidno i tek onda preuzeti obaveze", istakla je Pusić.

Ona je ocijenila da se na ulazak u EU i uvođenje eura ranije gledalo kao na neku vrstu trofeja.

Pusić je ponovila i kako je novac koji Hrvatskoj stoji na raspolaganju u sedmogodišnjem budžetu, 15 puta veći nego novac koji je ta zemlja mogla koristiti iz predpristupnih fondova.

"Za prve dvije godine predviđeno je 1,8 milijardi eura i moramo se blagovremeno predstaviti idejama, kako bi ta sredstva mogli koristili", kazala je Pusić.

Hrvatska će postati punopravna članica EU 1. jula ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније