Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2016. 19:58   >>  19:43 5

U ŽALECU

Slovenci dobijaju prvu pivsku fontanu

Slovenački gradić Žalec, poznat po prozvodnji hmelja, planira da napravi prvu pivsku fontanu u Evropi, kako bi promovisao vlastito pivo, ali i privukao turiste u svoj kraj.

Za gradnju prve evropske fontane iz koje će se moći natočiti pivo, najviše se zalaže načelnik opštine Janko Kos, a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji kako grad da privuče turiste, a istovremeno i reklamirati domaće pivo.

Iako se neki protive ovakvom trošenju novca u opštini sa tek 20 hiljadu stanovnika, u budžetu je za projekat već obezbijeđeno 170.000 eura, što je polovina od planiranog iznosa.

Predviđeno je da će fontanu s pivom posjećivati turističke grupe i drugi posjetioci koji bi za 6 eura kupili pravo da tri puta natoče po tri decilitra različitih vrsta slovenačkog piva s hmeljom iz toga kraja.

Za točenje bi trebalo da se koristi krigla s kodom, koju je dizajnirao poznati umjetnik Oskar Kogoj. 

Direktorica opštinske uprave Tanja Razboršek kazala je da su se za fontanu s pivom odlučili u konsultaciji s građanima, među kojima su sproveli anketu o tome kako da se pojača turistički profil i identitet lokalne sredine.

Ideja je 'pozajmljena' iz Rogaške Slatine gdje već postoji fontana iz koje posjetioci tamošnjih hotela mogu besplatno da natoče mineralne vode različitih vrsta i temperatura.

Dnevnik.hr/Hina

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније