Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 05. 2013. 09:20 >> 09:23

NLB

Zatvaraju trećinu poslovnica

Nova ljubljanska banka (NLB) bi, nakon sanacijskog programa koji sprema na zahtjev Evropske komisije, mogla biti manja 35 odsto.

Slovenački mediji objavili su da će NLB smanjiti broj zaposlenih za 650 do 700 osoba, ukinuti 17 organizacionih jedinica, uz zatvaranje trećine poslovnica.

Uprkos svim dosadašnjim dokapitalizacijama, koje prelaze cifru od milijardu i po EUR, koje je uglavnom dala slovenska država koja je i vlasnik banke, NLB je i dalje potrebno bar pola miliona da bi mogla da nastavi da funkcioniše.

Njeni gubici su mahom nagomilani davanjem loših kredita preduzećima, a trećina slovenačke ekonomije zavisi upravo od te banke, prenosi SEEbiz.

Zbog činjenice da se i sama država nalazi u dubokoj krizi i da ovaj put neće moći tek tako ponovo dokapitalizovati NLB, priprema se program reorganizacije i sanacije ove banke koja bez državne pomoći ne bi mogla preživjeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније