Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 05. 2013. 12:15   >>  12:17

SRBIJA - EU

Dačić: Datum u junu

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će ove sedmice biti zaključen plan o primjeni sporazuma sa Prištinom i da je siguran da će Beograd u junu dobiti datum početka pregovora o priključenju Evropskoj uniji.

"Nekoliko narednih dana su ključni za to da li ćemo uspjeti da završimo sve pripreme za dobijanje konačne pozitivne odluke o datumu", rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom Dana Evrope.

"Želimo da Srbija bude dobra vijest u svijetu i isto tako očekujemo da iz Brisela dodje dobra vijest", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da treba utvrditi plan implementacije briselskog sporazuma, a da nakon toga očekuje i dobre vijesti iz Brisela, odnosno da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU.

Premijer Srbije je naveo da je siguran da će Srbija dobiti datum za početak pregovora, jer je uradila gotovo sve što je bilo potrebno i došla do one pozicije "kada više ne možete nazad".

Dačić je istakao da se nova vlada u kratkom intervalu suočila sa svim problemima i otvorenim pitanjima i pokazala posvećenost razvijanju odnosa sa EU, kao glavnim partnerom.

On je naveo da je na tom putu, kao glavni politički kriterijum, bilo pitanje Kosova i Metohije i sprovodjenje postignutih sporazuma.

Dačić je rekao da svi u vladi treba da znaju da se ne donose samo one popularne odluke, već da se moraju donositi i one odluke koje su od interesa za zemlju.

Zato je i dogovoren briselski sporazum, koji je prihvaćen u Skupštini Srbije od strane svih stranaka, osim DS S, naveo je Dačić i dodao da je zadovoljan što i u javnom mnjenju postoji svijest da je to dobro za Srbiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније