Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija ]

14. 01. 2016. 14:33 >> 14:19

CRNADAK O INTEGRACIJAMA

BiH da aplicira za EU što prije

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak očekuje da će ta zemlja aplikaciju za članstvo u EU podnijeti do kraja januara ili što prije po isteku tog roka.

 

On je danas u Banjaluci saopštio očekivanja da će mehanizam koordinacije biti usaglašen u što skorije vrijeme, obzirom da se radi o dokumentu neophodnom za dalji evropski put BiH. 

Crnadak, koji je i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), izjavio je i da je prilikom nedavne posjete Velikoj Britaniji uspio učvrstiti podršku ove zemlje BIH na evropskom putu.

"Iskoristio sam priliku da afirmišem poznat stav da reforme i evropski put ne mogu uspjeti ako ne bude svako radio svoj posao", kazao je Crnadak i dodao da uloga entiteta mora biti precizno definisana i da ne dolazi u obzir bilo kakvo razvlašćivanje.

Istakao je da je prenio poruku da je BiH koncentrisana na ekonomske reforme i borbu protiv korupcije, te da izmjene Ustava nisu opcija.

Govoreći o prilikama u RS rekao je da je dok je boravio u Velikoj Britaniji primjetio da je nastavljen "šou" Milorada Dodika, predsjednika RS i lidera SNSD.

"Mislim da je razlog pobješnjelog Dodika što su i PDP i Savez za promjene razbili ekskluzivitet koji su Dodik i njegova politička partija željeli da imaju u odnosu sa Srbijom, Rusijom i SPC", kazao je Crnadak.

Optužbe Dodika u vezi rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, Crnadak je nazvao najlicemjernijim u posljednje vrijeme obzorom da su ovu rezoluciju, kako tvrdi Crnadak, političari iz RS zajednički zaustavili.

"Toga će biti još i uopšte nas ne iznenađuju najnovije informacije da vlast u RS sprema perfidan udar na opoziciju, čak i na neke pojedince i mi smo za to spremni", kazao je Crnadak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније