Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 01. 2016. 18:31 >> 18:17
3

U BOSNI

Uhapšeni islamski ekstremisti

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su tri osobe na području Velike Kladuše, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države.

SIPA je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

To je nastavak akcije "Damask" koja ima za cilj otkrivanje osoba za koje se sumnja da su u vezi s radikalnim islamskim terorizmom.

Uhapšeni su N.Š. (1988), A.M. (1960) i Dž.V. (1989) zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, javljaju bosanski mediji. 

SIPA je navela da su pronađene i ručne bombe, tomblonska mina, protivpješadijske nagazne mine, veća količina municije, mačeta, zastava Islamske države, kao i plastični šablon za oslikavanje obilježja Islamske države. 

Akcija je sprovedena po naredbi Suda i Tužilaštva BiH u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, pripadnici Sipe uhapsili su na graničnom prelazu Hum - Šćepan polje dva lica koja su pokušala da odu na sirijsko ratište.

Hapšenje je izvršeno u subotu, 9. januara, u nastavku akcije pod kodnim nazivom "Damask", a uhapšeni su S.K. (23) i A.J. (34) zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama u pokušaju, saopšteno je iz Sipe.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније