Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 05. 2013. 12:42   >>  12:46

ZADAR

Ekshumirane žrtave "Oluje"

Na Gradskom groblju u Zadru završena je ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti, koje su stradale u akciji "Oluja". Ekshumirani su posmrtni ostaci 56 osoba.

Od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka uzeti su uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Utvrđeno je da su na navedenoj lokaciji u ranijem periodu, po pojedinačnim zahtijevima porodica, ekshumirani posmrtni ostaci 10 lica, na osnovu preliminarno utvrđenog identiteta.

Proces ekshumacija završen je 3. maja, a na Gradskom groblju u Zadru trajao je šest dana.

Lokaciju je 2. maja posjetio predsjednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović, koji je naglasio značaj ubrzanja rješavanja slučajeva lica koja se vode kao nestala u vezi sa oružanim sukobima i saradnje nadležnih tijela u regionu, imajući u vidu njegov humanitarni značaj, posebno za članove porodica nestalih lica.

Proces je nastavljen ekshumacijom 31 posmrtnog ostatka na groblju Sveta Mara u Šibeniku u novembru 2012. godine, a identifikovani su i porodicama predati posmrtni ostaci 254 lica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније